Shiny with proxy very slow


#1

hi there,

i have a shiny-server wich runs as expected on a centos 7. but to expose it by https i first tried with nginx, than with apache as proxy. nginx was alsways very slow, apache was first fast, now slow to.
slow means 5sec plus for a very easy app.

no errors in shiny-log nor in error.log from apache

what i see in accesslog is this:

client - - [04/Jan/2018:12:10:21 +0100] "POST /BATLAS_debug/session/722525cc386ffeebe3108c4414238231/upload/bced072c81f6c285502b4044?w= HTTP/1.1" 200 2 "https://129.132.144.44/BATLAS_debug/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:10:22 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:10:24 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:10:27 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:10:49 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:11:14 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:11:39 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:12:04 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:12:29 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"
client - - [04/Jan/2018:12:12:54 +0100] "POST /BATLAS_debug/__sockjs__/n=q1Ji8LuJ92e0IL4fSz/643/5i0qu8ey/xhr_send HTTP/1.1" 204 - "samepath/" "Mozilla/5.0 (X11; Fedora; Linux x86_64; rv:57.0) Gecko/20100101 Firefox/57.0"

any hints?

thanks
andreas

ps i am not allowed to post multiple links, the urls in the log are interpreted as links, so i changed the url in “samepath”